Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Smakrika delikatesser till din restaurang

Hos Färskvaruhallen Menigo hittar du som krögare alla smakrika delikatesser du behöver till din restaurang. Från noga utvalda producenter som delar din passion för riktigt bra råvaror och det kreativa mathantverket.

Människans passion till mat finns överallt. I alla länder och kulturer – och på alla platser där vi möts och inspireras.

Med vårt noggrant selekterade sortiment av delikatesser vill vi hjälpa dig ge dina gäster en känsla som bara de mest autentiska produkterna kan. Cecina de Leon, bouqerones från Kantabrien eller Culatello di Zibello.

Eller delikata ostar och smaksättare som lyfter dina gästers upplevelse; vad du än väljer har det sållats ut med våra experters djupa kunskap och omsorg. Det godaste från världens alla hörn finns nu under vårt tak, så du kan lägga tid på att förfina ditt hantverk utan att förlora dyrbar tid i sökandet.

INTRESSERAD? RING EN AV VÅRA SPECIALISTER REDAN IDAG



Rätt råvaror i säsong! Specialisterna tipsar



Upptäck Färskvaruhallens breda sortiment redan idag!

Du handlar flertalet produkter direkt i Menigos e-handel. Hittar du inte varan du söker? Tveka inte att kontakta en specialist så hjälper vi dig!
Utforska sortimentet


Färskvaruhallen Menigo är specialister på delikatesser till din restaurang.

Du får tillgång till ett dedikerat specialistteam 

Som kund hos Färskvaruhallen Menigo får du en kreativ partner i köket. 

Hos oss möter du specialister med lång erfarenhet från branschen och som alla brinner för det kreativa mathanverket och råvarorna. De finns där för att ge dig tips och inspiration kring vårt sortiment likväl som att ge råd om menyplanering och köksekonomi. Närhelst du behöver. 

Hur kontakten sker bestämmer du. Fysiska möten, telefonrådgivning eller genom våra digitala kanaler. Vad passar dig bäst? 

SÅ KAN VÅRA SPECIALISTER HJÄLPA DIG SOM KRÖGARE



Möt våra producenter

Förtroende och tillit är grunden till allt Färskvaruhallen Menigo gör. För bara genom att vårda vårt kontaktnät av världens bästa producenter kan vi försäkra oss om att du får precis de produkter du behöver – när du behöver dem. Här kan du lära känna några av våra producenter lite bättre. 

Permakultur - ett hållbart sätt att odla

Permakultur - ett hållbart sätt att odla

På Stora Juleboda Gård strövar hönorna fritt och betar gräs runt äppelodlingarna. Här bedriver man så kallad permaodling när fruktträd, bärbuskar, örter och djur samverkar och drar fördel av varandra.

Här görs Sveriges äldsta ost

Här görs Sveriges äldsta ost

På den ekologiska mjölkgården Almnäs Bruk tillverkas hantverksmässiga ostar av mjölk från gårdens egna kor. I sortimentet finns bland annat Wrångebäcksosten – Sveriges äldsta registrerade ostvarumärke.

Ren och skär matglädje

Ren och skär matglädje

Att ta tillvara är grundregeln i samisk mattradition. På Arvidsjaur Renslakt tar man hand om nästan allt på renen och brukar klassiska metoder som rökning och saltning. Ett hållbart kött där detaljer som högrev och renfett blivit alltmer populärt hos kund

Logga, Färskvaruhallen Menigo.

Upptäck Färskvaruhallen Menigo

Färskvaruhallen Menigo erbjuder ett helhetssortiment av färskvaror till restauranger, storkök, hotell, barer och caféer. Frukt, grönsaker, kött, chark, fisk, skaldjur och deli. Ett brett utbud, spetsat med utvalda lokala produkter. 

UTFORSKA VÅRT ERBJUDANDE HÄR


Henrik Malmland, färskvaruspecialist på Färskvaruhallen Menigo.

GODA RÅD FRÅN SPECIALISTEN 

Henrik Malmland, färskvaruspecialist på Färskvaruhallen Menigo

Vad är det bästa med att jobba med deliprodukter?
– Deli-kategorin ligger mig varmt om hjärtat. Det är ofta råvaran som står i centrum och därför så viktigt att hitta rätt. Kategorin bjuder också på stor variation med olika typer av produkter. Att nörda ned sig i en produkt för att slutligen kunna ta den till marknaden är ren glädje.
 
Dina bästa råvarutips i säsong?
– Låt dig inte skrämmas av ett dyrt kilopris. Ofta kräver exklusiva varor ingen stor portionsstorlek samtidigt som det är lätt att ta bra betalt. Det är också tacksamt att kunna erbjuda gästen någon hen kanske inte har testat tidigare. Glöm inte att storytelling kring råvaran blir ett värde i sig.
 
Kan du ge något konkret exempel?
– I Codesas Sardellburkar finns till exempel en signatur i form av en namnlapp från personen som varsamt förpackat sardellerna helt för hand. Vik upp locket, lägg upp namnlappen på locket och servera med citron och bröd. En tacksam rätt som är tidseffektiv och uppskattad av många gäster.