Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Brett sortiment av kyckling och fågel till din restaurang

Färskvaruhallen Menigo älskar fågelns mångsidighet och möjligheterna den öppnar i restaurangköket. I vårt breda sortiment hittar du allt från anka, vaktel och pärlhöna, till alla tänkbara sorters kyckling.

När du vill ha vår-, majs- eller Bressekyckling, såväl färsk som fryst eller tillagad, kan du vara säker på att du inte bara får produkter av god kvalitet, utan också råd och hjälp med att hitta det som passar precis rätt för just din restaurang.

Grunden är våra goda relationer som får hela kedjan från producent till restaurangägare att växa, och den djupa kunskap som våra samarbeten fortsätter att ge oss. Anklår, kycklinghjärta och allt däremellan; du får produkter som hjälper dig skapa goda upplevelser för dina gäster, från producenter vi litar på. Det gäller både inom Sveriges gränser och utanför, så du kan få en godare affär.

INTRESSERAD? RING EN AV VÅRA SPECIALISTER REDAN IDAG



Rätt råvaror i säsong! Våra specialister tipsar



Utforska Färskvaruhallens breda sortiment!

Flertalet produkter hittar du direkt i Menigos e-handel. Hittar du inte varan du söker - tveka inte att höra av dig till någon av våra specialister!
Till sortimentet


Färskvaruhallen Menigo är specialister

Du får tillgång till ett dedikerat specialistteam 

Som kund hos Färskvaruhallen Menigo får du en kreativ partner i köket. 

Hos oss möter du specialister med lång erfarenhet från branschen och som alla brinner för det kreativa mathanverket och råvarorna. De finns där för att ge dig tips och inspiration kring vårt sortiment likväl som att ge råd om menyplanering och köksekonomi. Närhelst du behöver. 

Hur kontakten sker bestämmer du. Fysiska möten, telefonrådgivning eller genom våra digitala kanaler. Vad passar dig bäst? 

SÅ KAN VÅRA SPECIALISTER HJÄLPA DIG SOM KRÖGARE



Inspiration från Färskvaruhallen Menigo

Vi på Färskvaruhallen Menigo trendspanar och hittar inspiration i vår omvärld för att kunna erbjuda våra kunder det allra bästa sortimentet av färskvaror. Läs gärna några av våra reportage.

Så skapar du en smakresa för alla sinnen

Så skapar du en smakresa för alla sinnen

Som Sveriges enda disputerande kock inom måltidskunskap tar Johan Swahn ett nytt grepp om smakupplevelsen. Orden i menyn, kockens närvaro och bilderna på Instagram är bara några exempel på faktorer som har stor effekt på gästernas upplevelse.

Jakten på nya måltidsupplevelser

Jakten på nya måltidsupplevelser

Matsveriges tankar kring vad som gäller nu. Trender och spaningar från jordens hörn.

Restaurang Asplund - En Oas i Solna

Restaurang Asplund - En Oas i Solna

Lunch, catering och fest. Det är vad restaurang Asplund laddar upp med inför gästernas återkomst i höst.

Logga, Färskvaruhallen Menigo.

Upptäck Färskvaruhallen Menigo

Färskvaruhallen Menigo erbjuder ett helhetssortiment av färskvaror till restauranger, storkök, hotell, barer och caféer. Frukt, grönsaker, kött, chark, fisk, skaldjur och deli. Ett brett utbud, spetsat med utvalda lokala produkter. 

UTFORSKA VÅRT ERBJUDANDE HÄR


Robert Grym, färskvaruspecialist på Färskvaruhallen Menigo.

GODA RÅD FRÅN SPECIALISTEN

Robert Grym, färskvaruspecialist på Färskvaruhallen Menigo

Vilka fördelar finns det med långsamt växande kyckling?

- Långsamtväxande kyckling ger köttet en tydligare textur och en härlig mörhet, men med ett perfekt tuggmotstånd. Man kan känna att hela kycklingen har hunnit utveckla mer karaktär i både smaken på köttet och även i skinnet. Jag tror att det främsta skälet för att välja en långsamt växande kyckling är att vi inte har samma problematik kring föräldrakycklingar på långsamt växande kyckling som vid produktion av broilerkyckling, även om jag själv även vill poängtera fördelarna i textur och smak.

På vilket sätt skiljer sig fransk och svensk kyckling åt?

– När det kommer till konsumtion av kyckling har vi stora kulturella skillnader mellan länderna. I Frankrike frågar de ofta vad man ska använda kycklingen till. De anser nämligen att några lämpar sig bäst för att grilla eller ha i grytor – rätt kyckling utifrån ändamålet. I Sverige har vi sedan länge bestämt oss för att kyckling skall vara en billig råvara. Så våra recept handlar mer om vilken styckdel på kycklingen vi skall använda snarare än vilken sorts kyckling som passar till vad. Därför är kunskapen om kyckling hos svenskar generellt långt efter fransmännens som är mer villiga att betala mer för hög kvalitet.

Hur vill du helst få din kyckling tillagad?

– Jag skulle nog säga en härligt rotisserigrillad hel vårkyckling. Gärna i sin enkelhet med lite rostad potatis som legat på grillen under kycklingen. Så den härliga saften från kycklingen har droppat ned på den, gärna ihop med en lätt nässelsås.