Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Gör som Scandic, sätt en peng på svinnet!

Länge leve måltiden
Film och sammanfattade tips
Thomas Fankl har arbetat som mat och dryckesansvarig väldigt länge, sedan hela 24 år tillbaka, på Scandic Hotels. Så med den gedigna erfarenheten innanför västen lyssnar vi på honom när han säger att hållbarhet går hand i hand med affärsnytta.

Thomas tips för att börja arbeta mer hållbart

  1. Vänta inte! Haka på och gör omställningen nu. Hoppar man inte på tåget nu så kommer det att bli dyrare i det långa loppet.

  2. Sätt en peng på svinnet. Matsvinnet är en central del i att börja arbeta mer hållbart. På Scandic mäts och vägs allt matavfall. 61% av matavfallet är matsvinn. Genom att sätta en peng på detta blir frågan direkt mer intressant för alla parter i verksamheter. Och hur gör man det då? Jo, på Scandic började man faktiskt med papper och penna. Men idag finns det också mängder av smarta digitala verktyg som kan hjälpa dig. Med vilja samt lite ordning och reda är du redan en god bit på väg.

  3. Skapa motivation och få med medarbetarna. Att få med kollegorna på resan är A och O. När alla jobbar med samma målsättning blir arbetet såklart både mer framgångsrikt och engagerande. Visa på förbättringarna som görs och börja bygga din hållbara kultur.

  4. Låt gästerna välja mer. Genom att ge dina gäster fler val kan du göra stor skillnad. På ens stor hotellkedja som Scandic blir det givetvis enorm skillnad när gästen själv kan bestämma huruvida den behöver städning och tvättning varje dag eller inte. Många gör det mer hållbara valet. På en meny kan det handla om att ha valfrihet i storlek på rätter t ex. Sätt en mindre enkelburgare som indragare till restaurangen. Många gäster väljer ändå den större dubbelburgaren i slutändan – men då är detta deras eget val.

    Alla aktiviteter du gör nu, stora som små, ackumuleras in i ditt varumärke. Detta blir verkligen en investering i dig själv.



    Få fler handfasta hållbarhetstips på samlingssidan -->