Avsnitt 17: Vad står på spel på Gotland?
Hur skapar vi möjligheter för krögare och producenter på Gotland och andra svenska turistorter att leva året om? Hur ska samarbetet mellan producent, grossist och krögare se ut framåt? Det och mycket mer diskuterar våra gäster i det senaste avsnittet av samtalsserien "Länge leve måltiden". Varmt välkommen till bords!
Länge leve måltiden är Menigos samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Tillsammans med personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid för att diskutera och inspirera dig som jobbar inom restaurangbranschen.
Se tidigare avsnitt av Länge leve måltiden här -->
Se hela samtalet här
En sensommardag i augusti 2024 samlades ett härligt gäng matälskare på Restaurangakademin i Stockholm för att diskutera utmaningarna kring lönsamhet för de livsmedelproducenter och krögare som verkar på Gotland.
MEDVERKANDE:
Anna Norström Journalist och föreläsare med fokus på besöksnäringen
Luqaz Ottosson Kock & krögare på restaurang Rot på Fabriken Furillen på Gotland
Stefan "Råvaran" Eriksson Kock & krögare på restaurang Brutalisten i Stockholm
Petter Bendelin Ägare & grundare av AB Gotlands Korvfabrik
Erika Olsson Ordförande för Ekolantbrukarna, driver Onsberga gård
Thobias Fridh Kategoriansvarig Utvalt & Nära, Menigo
I köket med Stefan & Luqaz
Därför är råvaran allt
Varför är det värt att satsa på riktigt bra lokalproducerade råvaror? Och hur kan krögare kommunicera ut sina samarbeten och upplevelser till gästerna?
Vi på Menigo sammanförde mästerkockarna Luqaz Ottosson, restaurang Rot, och Stefan "Råvaran" Eriksson, restaurang Brutalisten, för att höra mer om deras råvarutänk i köket.