Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Grappa di Bassano Classica

Grappa di Bassano Classica

Jacopo Poli
Vin, sprit & starköl
Art.nr. 735567
FRP
6x50 cl
    • Leverantör: Anora Sweden AB
    • Producent: Jacopo Poli
    • Ursprungsland: Italien
    • Region: Venetien
    • Alkoholprocent: 40 volymprocent
    • Lev.artnr: 1005157
    • Koldioxidavtryck: 4.6 kg CO₂e/kg

Läs produktblad

Passar till
Serveras rumstempererad som avec eller digestif.
Smakbeskrivning
Stor, druvig doft med inslag av russin, torkade frukter, halm och pomeransskal. Druvig, balanserad, lätt oljig smak med inslag av russin, torkade frukter och citrus. Lång eftersmak.
Beskrivning
Grappa de Bassano har destillerats av pressrester av lokala druvsorter. Poli använder enbart färska pressrester som direkt efter pressningen körs till fabriken där de omgående destilleras. Genom att direkt destillera pressresterna erhåller man en mycket aromatisk grappa helt utan oxiderade toner. De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda. Destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Varje omgång tar cirka tre timmar att destillera. Grappan har efter destilleringen en alkoholhalt på 75% som då blandas ned med destillerat vatten till 40%.
KlimatavtryckCO₂e/kg
4.6kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 4.6 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Hotad måltidsgemenskap i skolan?
Hotad måltidsgemenskap i skolan?
En del säger att skolmaten aldrig varit bättre. Samtidigt har eleven tio minuter på sig att sitta ner och äta.
Augusti: Findus
Augusti: Findus
Vår leverantör Findus berättar om möjligheten att som stor leverantör göra skillnad för klimatet.
Snabba tips till Comfort food
Snabba tips till Comfort food
Vad är Comfort food egentligen? Läs mer om hur du skapar mat att njuta av.