Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sarpa di Poli

Sarpa di Poli

Jacapo Poli
Vin, sprit & starköl
Art.nr. 799000
FRP
6x70 cl
    • Leverantör: Anora Sweden AB
    • Producent: Jacapo Poli
    • Ursprungsland: Italien
    • Region: Venetien
    • Alkoholprocent: 40 volymprocent
    • Lev.artnr: 1006856
    • Koldioxidavtryck: 4.6 kg CO₂e/kg

Läs produktblad

Passar till
Serveras rumstempererad som avec eller digestif.
Smakbeskrivning
Generös och fruktig doft med toner av päron och banan, halm samt lätt aromatiska inslag. Aromatisk och eldig smak med välbalanserad alkohol och lång eftersmak.
Beskrivning
Sarpa di Poli har destillerats av pressrester av Merlot och Cabernet Sauvignon som odlats vid Breganze Hills i Venetien. Poli använder enbart färska pressrester som direkt efter pressningen körs till fabriken där de omgående destilleras. Genom att direkt destillera pressresterna erhåller man en mycket aromatisk grappa helt utan oxiderade toner. De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda. Destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Varje omgång tar cirka tre timmar att destillera. Grappan har efter destilleringen en alkoholhalt på 75% som då blandas ned med destillerat vatten till 40%. Grappan lagrades 6 månader på ståltankar innan kylstabilisering, filtrering och buteljering.
KlimatavtryckCO₂e/kg
4.6kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 4.6 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Nya större äggförpackningar
Nya större äggförpackningar
Nu byter våra äggkartonger storlek för att minimera både svinn och risk för kross. Priset på våra Sysco classic ägg påverkas dock inte, utan är samma som tidigare.
Frukt & Grönt i Coronatider
Frukt & Grönt i Coronatider
2020-03-19 l Coronaviruset ställer till bekymmer på många håll i världen och det är en väldigt konstig tid vi lever i nu. Vi har börjat nu se effekter på frukt & grönt sidan.
Sparris - Från marken till restaurangen
Sparris - Från marken till restaurangen
En kort säsong utvecklas med Skånskt samarbete. Läs om hur vi arbetar för att förbättra möjligheterna av färskråvaror från gård till kök. Nu är det nämligen hög tid att ta in den svenska färska sparrisen!