Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Viña AB Amontillado

Viña AB Amontillado

Gonzalez Byass
Vin, sprit & starköl
Art.nr. 727520
FRP
12x37,5 cl
    • Leverantör: Nigab AB
    • Producent: Gonzalez Byass
    • Ursprungsland: Spanien
    • Region: Jerez
    • Druvsort: Palomino Fino
    • Alkoholprocent: 16,5 volymprocent
    • Lev.artnr: 7653602
    • Koldioxidavtryck: 2.2 kg CO₂e/kg

Läs produktblad

Passar till
Aperitif eller till ostar och charkuterier.
Smakbeskrivning
Doften är elegant, med inslag av frisk citrus och med en typisk ton av valnöt. Smaken är torr och komplex, med inslag av valnötter, citronzest och fat.
Beskrivning
I dag är det få viner som är lika trendiga som sherry. Och det finns knappast några andra vintyper som ger den otroliga variationen av smaker som sherry ger - från en kruttorr, ljus fino till en supersöt, tät pedro ximenez. En amontillado utvecklas från en fino sherry med ytterligare några års lagring på fat. Det skyddande lagret av jästsvampar (kallat flor på spanska) dör ut, och vinet kommer i kontakt med luftens syre. Resultatet blir ett vin som kombinerar brödiga toner med inslag av hasselnötter och kryddor. Viña AB är lagrad cirka tio år på fat, är helt torr och serveras sval som aperitif och till ostar och charkuterier. Druvsort: 100% palomino.
KlimatavtryckCO₂e/kg
2.2kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 2.2 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Smaksättare
Smaksättare
Här samlas olja, sås och kryddor. Allt som ger maten det lilla extra!
Dukat för jul
Dukat för jul
Skapa julstämning med det lilla extra. Vi har fina servetter, porslin och ljus som livar upp i vintermörkret.
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Sommaren och grillsäsongen är här. Arvid Nordquist vill inspirera med några goda tillbehör för sommarens alla mattillfällen. Vad sägs om buffalodressing, guacamole och en honungsglaze med ingefära, och sist men inte minst en härlig tvist på en Michelada?