Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Viña AB Amontillado

Viña AB Amontillado

Gonzalez Byass
Vin, sprit & starköl
Art.nr. 727520
FRP
12x37,5 cl
    • Leverantör: Nigab AB
    • Producent: Gonzalez Byass
    • Ursprungsland: Spanien
    • Region: Jerez
    • Druvsort: Palomino Fino
    • Alkoholprocent: 16,5 volymprocent
    • Lev.artnr: 7653602
    • Koldioxidavtryck: 2.2 kg CO₂e/kg

Läs produktblad

Passar till
Aperitif eller till ostar och charkuterier.
Smakbeskrivning
Doften är elegant, med inslag av frisk citrus och med en typisk ton av valnöt. Smaken är torr och komplex, med inslag av valnötter, citronzest och fat.
Beskrivning
I dag är det få viner som är lika trendiga som sherry. Och det finns knappast några andra vintyper som ger den otroliga variationen av smaker som sherry ger - från en kruttorr, ljus fino till en supersöt, tät pedro ximenez. En amontillado utvecklas från en fino sherry med ytterligare några års lagring på fat. Det skyddande lagret av jästsvampar (kallat flor på spanska) dör ut, och vinet kommer i kontakt med luftens syre. Resultatet blir ett vin som kombinerar brödiga toner med inslag av hasselnötter och kryddor. Viña AB är lagrad cirka tio år på fat, är helt torr och serveras sval som aperitif och till ostar och charkuterier. Druvsort: 100% palomino.
KlimatavtryckCO₂e/kg
2.2kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 2.2 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Redefine Meat – kött utan kompromisser
Redefine Meat – kött utan kompromisser
Redefine Meats nyhet, New-Meat*, väckte stor uppmärksamhet såväl på trendiga burgarställen som på Michelinkrogar, när det lanserades. Nu finns det i Sverige!
Glass i stora lass
Glass i stora lass
Glassäsongen är äntligen här! Bjud dina gäster på sommarens nyheter och klassiska smaker av skopglass, stycksaker och toppings. Här hittar du ett brett sortiment till årets glassigaste tid.
Kvickens köttskola
Kvickens köttskola
Att servera kött på ben ger både en fantastisk smak och en härlig gästupplevelse. Vår köttexpert Henning ”Kvicken” Kvick tipsar om vilka styckdetaljer du ska satsa på till grillen.