Svenskodlad Baljväxtfärs, även kallad baljväxtfärs, är en naturlig råvara med nötig smak och fint tuggmotstånd. Endast smaksatt med en gnutta salt. Baserad på de svenska baljväxterna sötlupin, gråärt och åkerböna samt svensk raps är den naturligt protein- och fiberrik. Den har även ett unikt lågt klimatavtryck. Svenskodlad Baljväxtfärs är därför ett bra val för både hälsan, klimatet och svensk matproduktion! Från Sverige! Nyckelhål! Äkta vara!
Svenskodlad Baljväxtfärs är vegansk och kan användas till allt där du vanligtvis använder kött-, soja- eller ärtfärs. Passar utmärkt i t.ex. bolognese, lasagne, tacos, gulasch, köttbullar, järpar eller biffar. Den är drygare än köttfärs då den i stället för att släppa vätska vid stekning i stället absorberar vätska. Färsen går lätt att forma om du tillsätter något som binder, till exempel ägg, potatismjöl och/eller aquafaba. Det funkar även mycket bra att blanda Svenskodlad Baljväxtfärs med köttfärs för att laga 50/50-rätter (hälften vegetarisk, hälften kött).
Alla som besökt Spanien någon gång vet hur populärt fläskkött är i landet. Särskilt prisad är den iberiska grisen eller "Raza Ibérica" som den heter på spanska, en traditionell ras som funnits på den Iberiska halvön i tusentals år.