Ett luftigt och mjukt bröd bakat i Sverige på vetemjöl och surdeg av råg. Hällakakor är omtyckta till frukost och mellanmål samt till lättare fikasmörgåsar..
Varför har ni valt att köra allergenfritt?
— En stor andel av vår produktion går till den offentliga sektorn där det finns vissa krav på allergenfritt. Vi var faktiskt bland de första brödproducenterna att köra helt mjölkfritt och vartidiga med att ha den märkningen på bröden. Sesam är en jättestor allergen och därför är det extra viktigt att till exempel hamburgerbröden i skolan är fria från det. Vi är ett helt allergenfritt bageri bortsett från gluten och alla våra produkter är veganska, även bullarna.
Var kommer ert mjöl ifrån?
— Vi bakar bara på svenskt mjöl och använder inga tillsatser, det gäller även våra KRAV-produkter. Önskar våra kunder märkningen ”Från Sverige”, på sina produkter, så klarar vi detta. Märkningen innebär att minst 75 procent av innehållet ska vara svenskt.
Hur ser den dagliga produktionen ut?
— Vi fribakar allt bröd som vi producerar och det ställer också högre krav på baktekniken och bagarna. Ett fribakat bröd får en mer hembakad känsla och vissa sorter kan därför skilja sig lite i form beroende på hur degen uppträder.
Sysco Classic är våra trygga varor.
Våra produkter från Sysco Essentials, Sysco Classic och Sysco Premium är märkta med ovanstående logotyp. Det är en märkning som visar att produkten är kvalitets- och livsmedelssäkrad av branschens största kvalitetsteam. Vi granskar produktens innehåll samt gör revisioner både skriftligt och på plats i fabrik. Dessutom genomförs regelbundna återbesök hos alla våra leverantörer. En kontroll som görs genom hela kedjan – från utveckling till färdig produkt, för att du som kund ska få en trygg och kvalitativ upplevelse varje gång.
Det finns många anledningar att välja svenskproducerad mat: Korta leveranskedjor, ökad transparens och spårbarhet, ansvarsfull användning av bekämpningsmedel och god djuromsorg. Av dessa anledningar produceras många av våra egna varor i Sverige. Att arbeta lokalt med att ta fram bröd är ett medvetet val. Bröd är inte den produktkategori som har den största miljöpåverkan i produktionsledet så där blir transporterna en stor faktor att arbeta med för att få ner produkternas påverkan på miljön.