Våra producenter
Här presenterar vi några av våra många producenter som levererar till våra färskvaruhallar.
Sörbro Gård
Sörbro Gård
På Sörbro Gård utanför Södertälje driver Arthur Borgh och Åsa Nyberg en småskalig tillverkning av getmjölksprodukter. Här står hållbarhet och djurens välmående i fokus.
Ryftes Grönsaker
Ryftes Grönsaker
Ryftes Grönsaker drivs av systrarna Karin och Erika Andersson, som vill att resten av landet ska upptäcka det där extra som gotländska jordar kan ge.
Vikentomater
Vikentomater
Hos Vikentomater odlas 96 olika sorters tomater som kräver en specialframtagen manual för att beskriva smakupplevelsen.
Stockholms Bränneri
Stockholms Bränneri
Anna och Calle Wikner är paret bakom Stockholms Bränneri. Nu växer satsningen på det lokala med egen bar och restaurang, vägg i vägg med produktionen.
Buttlegrisen
Buttlegrisen
Möt bonden Fredrik Willstrand som driver Buttlegrisen på Gotland. En småskalig produktion av förstklassigt griskött med hög efterfrågan från lokala kockar.
Mörkö lamm
Mörkö lamm
Det är dags att se på lamm på ett nytt sätt och börja se de fantastiska kvaliteterna i fullvuxna får. Det säger Anneli Wallin som driver Mörkö Lamm i Sörmland.
Österlensaffran
Österlensaffran
Som Sveriges enda ekologiska saffransproducent, levererar Österlensaffran till Skandinaviens finaste restauranger och bagerier.
Almnäs Bruk
Almnäs Bruk
På den ekologiska mjölkgården Almnäs Bruk tillverkas hantverksmässiga ostar av mjölk från gårdens egna kor.
Juleboda Gård
Juleboda Gård
På Stora Juleboda Gård strövar hönorna fritt och betar gräs runt äppelodlingarna. Här bedriver man så kallad permaodling när fruktträd, bärbuskar, örter och djur samverkar och drar fördel av varandra.
Nordic Seafarm
Nordic Seafarm
Strax utanför Fjällbacka på västkusten pågår början på en ”blå revolution”, i alla fall om du frågar Nordic Seafarm. Här odlar de nämligen just nu 100 ton sockertång under ytan i det salta havet.