Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Länge leve måltiden - Avsnitt 19 - Möt våren i Frankrike

Ljuset återvänder - och vi kan inte vänta längre. Nu tjuvstartar vi våren tillsammans med ett gäng härliga gäster från restaurangvärlden och hämtar inspiration från matnationen Frankrike.

Vill du titta på tidigare avsnitt av Länge leve måltiden? Klicka här!

En samtalsserie om måltidens goda kraft

Tillsammans med personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid för att diskutera och inspirera dig som jobbar inom restaurangbranschen.

Medverkande gäster | Avsnitt 19

Lisa Lemke Moderator och matkreatör
Danyel Couet Kock och krögare
Richard Tellström Etnolog och måltidsforskare
Henrik Jildenäs Färskvaruspecialist Menigo
Gustav Leonhardt Kandidat Bocuse d’Or Team Sweden 2024-2025
Peter Asp Jelksäter Coach Bocuse d’Or Team Sweden 2024-2025

Se hela samtalet här

Ljuset återvänder och med det lusten att upptäcka nya smaker. I avsnitt 19 av Menigos samtalsserie "Länge leve måltiden" välkomnar vi våren och blickar mot matnationen Frankrike.

Vad är det vi älskar så mycket med det franska köket, vad säger historien och hur kommer den klassiska matlagningen att utvecklas i framtiden? 

Matkreatören Lisa Lemke leder samtalet, och för menyn står stjärnkocken Danyel Couet, som driver restaurang Allegrine i Stockholm.

I köket med Danyel Couet & Lisa Lemke

Vad menar stjärnkocken Danyel Couet när han pratar om legomat? Och hur ser han på det klassiska franska kökets utveckling när nya generationer av kockar tar över? 

Missa inte ett inspirerande samtal när Danyel Couet möter matkreatören Lisa Lemke i köket. Tillsammans utforskar de nya idéer och tekniker som kan lyfta din matlagning till nästa nivå.

Specialisten tipsar! 5 läckra vårprimörer till din meny

Varje år är längtan densamma – längtan efter säsongens första primörer. De där krispiga, spröda och smakrika råvarorna som är i absolut toppform och perfekta för din vårmeny.

Här delar färskvaruspecialisten Henrik Jildenäs med sig av sina bästa tips kring 5 klassiska vårprimörer. När är de i säsong? Och hur använder du dem bäst? Svaren får du här!

TILL TIPSEN

Inspiration från bordet

Recept signerade Danyel Couet

Recept signerade Danyel Couet

Stjärnkocken Danyel Couet bjöd gästerna på en kulinarisk smakupplevelse där hans barndoms Frankrike mötte nordiska råvaror.

Franska viner med Richard Tellström

Franska viner med Richard Tellström

Den franska dryckens plats i vår svenska gastronomi har varit självklar sedan 1400-talet – och är ständigt aktuell.

Bjud in våren! 6 enkla dukningstips

Bjud in våren! 6 enkla dukningstips

En vacker och genomtänkt dukning blir inramningen för en härlig matupplevelse för dina gäster. Här ger stylisten Tove Nilsson sina bästa tips!

Möt kocken: Danyel Couet

Möt kocken: Danyel Couet

Från början var det inte meningen att Danyel Couet skulle bli kock. Men ett extrajobb fick honom att tänka om. I dag driver han sin franska dröm Allegrine på Kammakargatan i Stockholm.

Matnationen Frankrike slutar aldrig att inspirera

Matnationen Frankrike slutar aldrig att inspirera

Just när vi längtade som mest, tog vi med våra inspirerande gäster på en tankeresa och mötte våren i Frankrike.

Lagandan bakom bronsmedaljen i Bocuse d´Or 2025

Lagandan bakom bronsmedaljen i Bocuse d´Or 2025

Vad krävs egentligen för att nå pallen i världens mest prestigefyllda gastronomitävling Bocuse d’Or? För Gustav Leonhardt är svaret självklart: Rätt team.

Guide! Lök - en smaksättare på din meny

En oumbärlig ingrediens i köket som ger både djup och karaktär. Ta del av färskvaruspecialist Henrik Jildenäs guide där han listar olika sorters lökar och deras unika egenskaper.

TILL GUIDEN