Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Årets Kock

Genom Årets Kock vill vi på Menigo driva svensk gastronomi framåt. Vi vill lyfta svenska råvaror i säsong och vi vill öka kännedomen om svenska producenter.

Menigo är sedan flera år tillbaka stolt huvudsponsor av Årets Kock som 2024 avgörs den 17 oktober i Stockholm. 

Finalisterna i Årets Kock 2024:

  • Michael Andersson Celeste/Frilans Petite Gastronomi
  • Lars Niklasson ISS Danske Bank
  • Harald Linder Persona
  • Magnus Åkerström Bibliothek
  • Tobias Arndt Aristo
  • Mikael Feuk Gastro Gaspari

Tävlingen startades av bland andra Tore Wretman som ett projekt för att lyfta svensk gastronomi, och på dessa 40 år har både branschen och tävlingen utvecklats i hög fart. Idag ägs Årets Kock av Arla och Spendrups med Menigo som huvudpartner.

Final i Årets Kock når man genom att först skicka in ett recept. Receptet granskas anonymt och ca 40 av de inskickade recepten går vidare till att lagas upp inför en jury. Av dessa går sedan åtta kandidater till final.  Under två finaldagar grillas sedan kandidaterna i ett antal olika moment. Detta för att på riktigt kunna avgöra vem som är Sveriges främsta professionella kock.

Under tävlingsdagarna delas även pris ut för Årets Unga kock och Årets Commis. 

Foto: Samuel Unéus

Läs mer om våra samarbeten och sponsorskap

Bocuse d'Or

Genom att stötta den svenska Bocuse d’Or-satsningen bidrar vi på Menigo till att öka intresset och kunskapen om svensk gastronomi, både inom och utanför landet.

En glad Sebastian Gibrand, vinnare av Bocuse d'or 2017, höjer sina händerna i luften av lycka

White Guide Junior

White guide Junior & Senior är en tävling där Sveriges bästa offentliga mat på förskolor, skolor och seniorboenden utses.


Alla vinnare av White Guide Juniror 2017 står tillsammans för en gruppbild

Stellagalan

Stellagalan prisar kvinnliga proffs, inom mat och dryck. Det är det som skiljer galan från andra galor och tävlingar inom mat- och dryckesbranschen.

Namnet Stella syns över en tallrik som får regnbågsrom serverat med en sked

Organic Sweden

Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara måltider genom livets alla skeden.


En person som håller en stor knippe rädisor i båda sina händer