Inspireras av unika råvaror, innovativa tillagningsmetoder och spännande rätter som kan sätta guldkant på din meny 2025. Följ med när Länge leve måltiden bjuder på en smakresa ner i havens djup.
Tillsammans med personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid för att diskutera och inspirera dig som jobbar inom restaurangbranschen.
Vilka råvaror från havet kommer att dominera menyerna 2025? Och hur kan vi använda dem på hållbara och innovativa sätt? I detta spännande samtal trendspanar våra inbjudna experter kring sjömatens framtid och delar idéer för att maximera smak och kreativitet i köket. Matkreatören Lisa Lemke leder samtalet, och för menyn står ingen mindre än Michael Andersson, Årets Kock 2024.
Tång och alger som smaksättare? Hur funkar det? Och vad finns det för andra användningsområden?
Svaren får du av Lisa Lemke och Årets kock 2024, Michael Andersson, som ger konkreta tips på hur du som kock bör tänka kring och använda de "nya" spännande råvarorna från havet på just din meny.
Svenska musslor och ostron får en mer framträdande roll i köket och svenskodlade alger och tång blir en fortsatt källa till kreativitet och nya smaker.
Menigos trendexpert Marie Ode blickar framåt och delar med sig av sina insikter om vad som kommer att prägla restaurangmenyerna 2025.
Nytt år, nya möjligheter! Så varför inte ta chansen att experimentera och skapa smakupplevelser utifrån nya spännande råvaror från våra sjöar och hav?
Här ger Ken Mannerström, färskvaruspecialist inom fisk och skaldjur, dig en snabbguide kring 6 "nya" favoriter inom sjömat och tipsar om användningsområden i köket.
Ta del av tipsen här
Årets kock Michael Andersson har skapat en spännande och innovativ trerättersmeny utifrån svenska råvaror såsom bläckfisk, lake och ostron. Här hittar du alla recepten!
Idag finns ett brett utbud av alkoholfria alternativ som ständigt uppdateras med nyheter. Så oavsett om dina gäster dricker alkohol eller inte finns möjlighet att ge alla en lika härlig dryckesupplevelse.
Inspireras från havet när du dukar vinterns matsal. Här har vi samlat några favoriter från vår dukning. Mixa och matcha med neutrala toner och skapa en härlig atmosfär runt bordet.
Det har varit ett omvälvande och intensivt år för Michael Andersson. Nu blickar vinnaren i Årets Kock 2024 mot nya utmaningar – och ny inspiration från havet.
För tio år sedan skrämde de slag på västkusten och katastrofrubrikerna haglade – nu är de japanska jätteostronen, så kallade gigasostron, en eftertraktad bohuslänsk råvara.
Som leverantör vill vi på Menigo självklart vara med och bidra till en positiv utveckling inom hållbarhet kopplat till sjömat. Utmaningarna är många - likaså möjligheterna.