Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Avsnitt 6: Var är personalen?

Flexibla utbildningar och tydliga arbetsvillkor kan locka en ny generation till hotell- och restaurangbranschen. Hur kan du skapa en inspirerande arbetsplats.

 
Runt bordet får du bekanta dig med Ulrika Karlsson - Kreativ ledare Restaurangakademien och krögare på Krakas krog samt värd för middagen. Thommy Backner - Vd på Scandinavian Resorts, Sarah Lindstrand Mboge - Årets Stellaservis, Joakim Larsson - Kökschef på Space och kock för måltiden, Jesper Johansson - VD  Restaurangakademien och Katarina  Westlund - Kocklärare på Dackeskolan. I köket och servering fick vi även förstklassig hjälp av Benjamin Hellström respektive Amanda Svensson, studerande på Dackeskolan i Mjölby samt krögaren och sushikocken Joakim Lundblad.

Ljusare
tider!

I det här avsnittet fokuserar vi på de som lagar maten, serverar gästerna och tar reda på disken – nämligen personalen. Att människor kommer och går är inget nytt fenomen i branschen, men efter utmanande år har förlorad kompetens blivit allt vanligare. Vi har träffat branschexperter och diskuterat lösningar på personalbristen och frågat restaurangelevers om deras förväntningar på kommande arbetsgivare. Mer utbildning, attraktiva arbetsplatser och högre status inom yrket är något som efterfrågas. Genom att ge rätt förutsättningar på jobbet ökar också chanserna att behålla kompetens och skapa långsiktig framgång.

 

At your Service
At your Service
Sarah Lindstrand Mboge är vinnare av Årets Stellaservis 2021. Utveckling, ansvar och att ha roligt på jobbet, är tre viktiga ingredienser när det kommer till servitrisyrket.
Var är personalen?
Var är personalen?
Branschexperter diskuterar lösningar på personalbristen efter utmanande år. Kan fler utbildningar och tydliga arbetsvillkor locka en ny generation till hotell- och restaurangbranschen?
En fena på japanskt
En fena på japanskt
Krögaren och sushikocken Joakim Lundblad sätter menyn och lagar japansk mat inspirerad av svenska råvaror. Dessutom guidar han oss mot det perfekta sushiriset.
Dags att laga Asiatiskt!
Dags att laga Asiatiskt!
Laga alla Joakim Lundblads måltider i ditt kök med våra leverantörers fantastiska råvaror . Ta dig till recepten här!
Fat Cat – ett analogt brasserie
Fat Cat – ett analogt brasserie
Stockholm har fått ett digitalt kulturhus – Space – och världens största gamingcenter. I gatuplan ligger det nyöppnade brasseriet Fat Cat, men här är digitaliseringen långt borta.
Restaurangelever: Man måste våga ta plats
Restaurangelever: Man måste våga ta plats
Vilka förväntningar har nästa generation kockar och servitriser på branschen? Vi har frågat två restaurangelever från Dackeskolan om utbildning och framtidsdrömmar.
Space & Menigo
Space & Menigo
Kulturcentret Space – Stockholms nya mötesplats för den unga digitala generationen.