Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Menigo tipsar

Råvaror, tekniker och mycket mer!  Här hittar du kunskap på djupet och bredden från Menigos egna specialister och våra kunniga leverantörer.
Duka upp för vintern
Duka upp för vintern
Välkommen till vinterns värme. Vårt mål är att skapa speciella stunder som får dina gäster att le. Vi vill göra vintern oförglömlig, vill du vara med?
Här är bästa skolrätterna 2024
Här är bästa skolrätterna 2024
Skolkocken Jens Eriksson från Tullängsgymnasiet är Årets skolkock efter att tävlingen Sveriges offentliga måltider avgjorts. Kronfågel sponsrade tävlingen och hyllar här årets vinnare.
Långsamtväxande kraftiga och friska fåglar
Långsamtväxande kraftiga och friska fåglar
Den franska märkningen Label Rouge står för hög kvalitet, livsmedelssäkerhet och god djuromsorg.
Coca-Cola ikoniska glasflaska
Coca-Cola ikoniska glasflaska
Många associerar Coca-Cola med julen och jultomten. Med sin röda sammetsdräkt, vita lockiga skägg och fryntliga framtoning har tomten från Coca-Cola blivit ett välbekant inslag vid jul.
Kvibille – ett måste på varje julbord
Kvibille – ett måste på varje julbord
Dessa smakrika ostar, från cheddar till ädelost, lyfter varje julbord och ger gästerna en oförglömlig upplevelse.
Smarta såser i nytt salsasortiment
Smarta såser i nytt salsasortiment
Grönsaksbaserade såser fulla av naturliga smaker, men utan vanliga allergener och andra deal-breakers. Här är det nya salsasortimentet från Santa Maria.
Matglädje som gör skillnad
Matglädje som gör skillnad
Nominera din verksamhet till Arla Guldko 2025!
Höstens vilda smaker
Höstens vilda smaker
Hösten är på ingång och med den kommer alla goda och vilda smaker som naturen har att bjuda på. Vi känner oss inspirerade och har tagit fram två recept på höstiga och läckra rätter.
Sockerfritt som tillväxtmotor inom läsk
Sockerfritt som tillväxtmotor inom läsk
Coca-Cola, Fanta och Sprite är Sveriges populäraste varumärken inom läsk och med det breda sortimentet finns det något för alla!
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Nya inspirationsvideos, och en favorit i repris från årets kock 2018, David Lundqvist, klassiska smaksättare såväl som nyheter!
Smakäventyr som ökar snittnotan
Smakäventyr som ökar snittnotan
Smakturism är tidlöst och alltid i trend - världens kök är en aldrig sinande inspirationskälla för kockar och gäster vill upptäcka andra kulturer genom maten. Att helt enkelt få ett smakäventyr.
Guldfågeln långsamtväxande Solbackakyckling
Guldfågeln långsamtväxande Solbackakyckling
Kycklingar är vårt liv, vår passion och för oss är det alltid av yttersta vikt att ha välmående djur. Det går som en röd tråd genom allt vi gör och en del i detta är vårt koncept Guldfågeln Långsamtväxande Solbackakyckling.
Hitta höstkänslan
Hitta höstkänslan
När dagarna blir lite svalare och nätterna blir längre vill man skapa mysiga, minnesvärda upplevelser. Det spelar ingen roll om det är med en höstig meny, en varm, inbjudande stämning eller bara en känsla av höstens magi – alla ögonblick räknas.
Till sist stod jag där, täckt i bearnaise och pommes duchesse
Till sist stod jag där, täckt i bearnaise och pommes duchesse
Har det någonsin gått riktigt snett för dig på jobbet? Här är en historia från podcasten Kinabongen om hur dåliga beslut och ansträngda relationer kan ställa till det rejält.
Tryggt med bryggt
Tryggt med bryggt
Idag finns otaliga varianter av kaffe att välja mellan. Men ibland vill gästerna få slippa alla valmöjligheterna. Att bli serverade ett tryggt bryggkaffe – av bästa sort.
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Sommaren och grillsäsongen är här. Arvid Nordquist vill inspirera med några goda tillbehör för sommarens alla mattillfällen.
En smarrig gryta för alla åldrar
En smarrig gryta för alla åldrar
Det finns hundra anledningar att laga gryta, några av dem är att det är enkelt att göra, du kan ha i vad du vill och det blir minimalt med disk. GB foods delar med sig av sina tips.
Löfbergs älskar offentliga affärer
Löfbergs älskar offentliga affärer
Hos oss på Löfbergs kretsar världen runt kaffe. Den goda smaken förstås, och det genuina intresset och kunskapen vi bryggt sedan 1906. Men det är inte värt någonting om vi inte tar hand om varandra och vår planet.
Wasa lanserar Tunn Vete på storhushållsbricka
Wasa lanserar Tunn Vete på storhushållsbricka
Nu lanserar Wasa ett nytt veteknäckebröd på fullkorn - Tunn vete, ett tunt och krispigt knäckebröd,bakat på surdeg, toppat med quinoa och havssalt. Läs mer här
Härliga viner på sommarmenyn!
Härliga viner på sommarmenyn!
Upptäck nya och gamla favoriter till vinmenyn. Testade och utvalda för smak, kvalitet och för att passa många och som husets alternativ på vinlistan. För dig med alkoholtillstånd.
Absolut Cosmopolitan
Absolut Cosmopolitan
Cosmopolitan, den ikoniska cocktailen, skapades för första gången på 1980-talet. En fruktig drink med Absolut Citron, Triple Sec, limejuice och tranbärsjuice. Gäller dig med alkoholtillstånd.
Ibericogrisens traditionella uppfödning
Ibericogrisens traditionella uppfödning
Alla som besökt Spanien någon gång vet hur populärt fläskkött är i landet. Särskilt prisad är den iberiska grisen eller "Raza Ibérica" som den heter på spanska, en traditionell ras som funnits på den Iberiska halvön i tusentals år.
Öka lönsamheten med pizza
Öka lönsamheten med pizza
Pizza är inte bara en populär och prisvärd måltid – lätt att anpassa efter olika smakpreferenser och perfekt för delning med vänner och familj . Därför är den ett efterfrågat val på menyn.
En premium-aperitif från södra Bordeaux
En premium-aperitif från södra Bordeaux
I den lilla byn Podensac utanför Bordeaux hittar du La Maison Lillet. Där har vi sedan 1872 tillverkat vår aperitif Lillet Blanc. Gäller dig med alkoholtillstånd.
Det bästa vi gjort sen "Kyckling på fredag"
Det bästa vi gjort sen "Kyckling på fredag"
Den 23 april ser en ny podd dagens ljus när ”Kinabongen” släpps. Podden kommer kretsa kring historier från restaurangvärlden som berättas av folk från branschen.
Ost & mejeri med kompromisslös kvalitet
Ost & mejeri med kompromisslös kvalitet
I över två decennier har B&P Handelskompagni tillsammans med Thise Mejeri verkat för att utveckla och sälja ekologiska kvalitetsostar på den svenska marknaden.
Redefine Meat – kött utan kompromisser
Redefine Meat – kött utan kompromisser
Redefine Meats nyhet, New-Meat*, väckte stor uppmärksamhet såväl på trendiga burgarställen som på Michelinkrogar, när det lanserades. Nu finns det i Sverige!
Årets kulglassnyheter från SIA Glass
Årets kulglassnyheter från SIA Glass
Årets nyheter från SIA Glass bjuder på smakupplevelser som kombinerar njutning och nostalgi.
Blanda smartare kaffedrinkar i sommar
Blanda smartare kaffedrinkar i sommar
Snabbare än snabbkaffe, enklare än espressokapslar och (enligt vår egna ödmjuka åsikt) godare än iskaffet hos din lokala barista. Äntligen, kaffe som är redo när du är.
Hemligheten sitter i buljongen
Hemligheten sitter i buljongen
Europe foods och Bong har en lång, stark tradition präglad av kvalitet och matglädje. Från starten för över 130 år sedan har omsorgen för produkterna varit av högsta vikt.
Popular World Foods lyfter skolans meny
Popular World Foods lyfter skolans meny
Santa Maria delar med sig av lösningar som hjälper skolkök att ta med eleverna på inspirerande smakäventyr, väcka intresse för andra kulturer och göra lunchen till en del av undervisningen.
Etiskt, färskt, kvalitetste från Sri Lanka
Etiskt, färskt, kvalitetste från Sri Lanka
Dilmah – ett kvalitetste med färska råvaror och naturliga ingredienser. Det är etiskt producerat och alltid färskt eftersom det varsamt förpackas kort efter plockning.
Stilskola: Dubbel bröstfilé med skinn
Stilskola: Dubbel bröstfilé med skinn
Ibland vill man showa lite extra när det ska styckas kyckling. Antingen för att imponera på vänner eller för att kunna erbjuda en spektakulär uppläggning. Följ med i Kronfågels stilskola!
Där människor och kaffe kan växa tillsammans
Där människor och kaffe kan växa tillsammans
Den goda smaken och ansvar för människor och miljö har Löfbergs Lila jobbat med sedan start. Detta inkluderas på många olika sätt i företagets värdekedja, från böna till kopp.
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Våra mest kända smaksättare används flitigt av kockar dagligen, men finns det produkt- egenskaper och nya idéer att testa! En kaffedryck med lite sting till exempel?
En upplyst nystart
En upplyst nystart
Skapa den perfekta miljön, där alla måltider blir minnesvärda stunder. När årstiderna skiftar vill vi ha förändring med ny energi och estetik. Duni introducerar årets nyheter!
Ciao! Buongiorno! Benvenuto!
Ciao! Buongiorno! Benvenuto!
Låt oss presentera MALFY GIN från Italien.
Fira in våren med asiatiska smaker
Fira in våren med asiatiska smaker
En av årets allra härligaste tider är då vädret slår om från kalla vinterdagar till ljumma vårdagar. Vi låter vårkänslorna inspirera oss till att laga fräsch och smakrik asiatisk mat.
Den största lanseringen du aldrig sett
Den största lanseringen du aldrig sett
Du kan inte se det. Du kan inte känna det. Men det gör en väsentlig skillnad! Hela Dunis sortiment med bagasse-artiklar för engångsbruk kommer att uppgraderas.
Äntligen sparristid – inkluderande gott!
Äntligen sparristid – inkluderande gott!
Våren är runt hörnet och det är dags att uppdatera menyn med alla härliga primörer. Inför den stundande sparrissäsongen, varför inte testa ett recept på rostad sparris och avokado?
Ny helt unik förpackning för lösviktsägg
Ny helt unik förpackning för lösviktsägg
Stjärnäggs nya unika förpackning för lösviktsägg är både klimatvänligare och svinnsmartare. Förpackningsutvecklingen är en central del av engagemanget för den hållbara omställningen.
Kockarnas favoriter: 5 rätter som alltid går hem
Kockarnas favoriter: 5 rätter som alltid går hem
Kronfågels Head Chef Stefan Superti och Michelinkocken Olle Broström delar med sig av fem suveräna rätter som inte gör någon besviken. Läs mer här.
Nytt i mejerikylen
Nytt i mejerikylen
Favoriter i köket och klassiska smakbärare. Upptäck våra krämiga och prisvärda produkter i mejerikylen. Mjölk, vispgrädde, yoghurt, smör, flytande margarin och ost under vårt eget varumärke Sysco Classic.
Frukost ger hunger på kunskap
Frukost ger hunger på kunskap
Lättare att koncentrera sig, bättre stämning i klassen och mer lika förutsättningar att lyckas – skolfrukost har visat sig ge flera goda effekter. Arla berättar hur, läs mer här.
Effektiva kökslösningar med hjälp av våg
Effektiva kökslösningar med hjälp av våg
Optimera matlagningen och minska matsvinnet med smarta våglösningar från Lidén Weighing. Utforska tips för att minska matavfall och öka er precision i portionerna.
Skapa rätter som alla kan äta
Skapa rätter som alla kan äta
Många allergier och matintoleranser kan göra det svårt att skapa måltider för alla inom den offentliga sektorn. Men inte längre, tack vare Flora Plant B+tter . Ta del av Upfields tips här.
Valios mål – Koldioxidneutral mjölk 2035
Valios mål – Koldioxidneutral mjölk 2035
Valios hållbarhetsarbete löper genom vår verksamhet och vi strävar efter att producera en helt koldioxidneutral mjölk år 2035. Läs mer om hur Valios hållbarhetsarbete ser ut.
Nya möjligheter med Pannoumi
Nya möjligheter med Pannoumi
Överraska dina gäster med rätter på Pannoumi tärningar eller ostfärs. Goda och tidseffektiva val. Skånemejerier berättar hur.
Perfekt till sommarens aperitivo moments
Perfekt till sommarens aperitivo moments
Italicus – En klassisk ”aperitivo” som tack vare sin unika smak även utgör en fantastisk bas i alla former av cocktails. För dig med alkoholtillstånd.
Ta Fram Det Bästa proudly presents…
Ta Fram Det Bästa proudly presents…
Arvid Nordquist startar en ny serie av inspirationsvideos med Ta Fram Det Bästa. Syftet med serien är att presentera vårt produktsortiment av smaksättare lite närmre… var och en för sig. Låt dig inspireras… och prova gärna egna idéer.
Minttu lanserar sin största nyhet hittills!
Minttu lanserar sin största nyhet hittills!
Minttu med varm choklad har varit en populär after-ski dryck ända sedan Minttu Peppermint skapades på 80-talet. Nu kommer uppföljaren - läs mer här. (Gäller dig med alkoholtillstånd)
Maxa semmelsäsongen
Maxa semmelsäsongen
Semlan är bland de mest omtyckta bakverken vi har i Sverige. Det är bara kanelbullen som säljer mer. Dra nytta av populariteten när fettisdagen nu står för dörren!
Roots - Höj smakerna med rotfrukter
Roots - Höj smakerna med rotfrukter
Hur kan vi bidra till bättre smak på maten med rotfrukter i de professionella köken? Vi hoppas kunna sätta fart på era tankar och erbjuda en lösning – i form av smaker.
Kalvkött på menyn
Kalvkött på menyn
Wallenbergare, dillkött och wienerschnitzel – uppskattade klassiker på kalvkött. Vi frågade Richard Hofbauer på Färskvaruhallen Menigo, om fördelarna med kalvkött.
Laga läckert med extra näring
Laga läckert med extra näring
När gästerna har liten aptit men stort näringsbehov kan det behövas extra inspiration i köket. Och gärna några extra klickar grädde. Arlas provskökskock Lotta Bäckman ger dig sina bästa tips.
Så påverkar dina inköp kaffets framtid
Så påverkar dina inköp kaffets framtid
Kaffe är en av världens främsta riskprodukter. Bakom vår favoritdryck finns risk för både barnarbete och avskogning, men hållbara inköp kan förändra branschen.
Maximal nybakad känsla med minimal arbetsinsats
Maximal nybakad känsla med minimal arbetsinsats
Deg- Gör det enkelt att vara kreativ och lönsam! Upptäck marknadens bredaste sortiment av degprodukter som visserligen kräver lite mer kärlek och arbete men samtidigt ger en helt annan flexibilitet och lönsamhet.
Kvalitetpasta för dig som ställer extra höga krav
Kvalitetpasta för dig som ställer extra höga krav
Selezione Oro Chef är en kvalitetspasta speciellt utvecklad för restauranger och storkök och har tagits fram i nära samarbete med några av Italiens bästa pastakockar. Här bjuder Barilla på två härliga recept.
100 % växtbaserat och palmoljefritt
100 % växtbaserat och palmoljefritt
I Helsingborg har matfetter och margariner från varumärken som Flora och Lätta tillverkats i över 60 år och i september tog man ett stort steg genom att hela fabriken blev 100% växtbaserad.
Njut av höstens primörer
Njut av höstens primörer
Det börjar nalkas höst, vilket betyder att naturen är full av goda smaker att använda i matlagningen. Vi pratar naturligtvis om primörer! Säsongsbetonad mat är inte bara bra ur hållbarhetssynpunkt, den kommer även med rena och klara smaker.
Ecolab - Lösningar för daglig rengöring
Ecolab - Lösningar för daglig rengöring
TOPCLIN ger dig Ecolabs expertis inom rengöring och desinfektion och levererar prestanda och kostnadseffektivitet vid användning, samtidigt som du främjar medarbetarnas och kundernas säkerhet med ett hållbart fotavtryck. Stöds genom digitala resurser.
Wasa är stolt partner till Generation Pep
Wasa är stolt partner till Generation Pep
Generation Pep arbetar för att alla barn och unga ska äta hälsosamt och få en aktiv livsstil. Ett viktigt jobb som vi på Wasa värderar starkt. Läs mer om samarbetet här.
Mixa 50/50- det är bra för hälsa och hållbarhet
Mixa 50/50- det är bra för hälsa och hållbarhet
50/50-mixen ger minskat klimatavtryck vilket underlättar arbetet med att uppnå era hållbarhetsmål. Dessutom kan du få fler att prova ett grönare liv. Här berättar Orkla hur.
Tips för att lyckas med växtbaserad skolmat
Tips för att lyckas med växtbaserad skolmat
Att servera växtbaserat ska vara enkelt, gott och näringsrikt och det finns många knep för att lyckas med det. Ta del av Upfields tips här.
Variera klimatklokt med Lithells svenska kycklingchark
Variera klimatklokt med Lithells svenska kycklingchark
Allt fler väljer att lägga kyckling på tallriken. Det är verkligen framtidens protein! Det smakar gott, går att variera i all oändlighet och är ett hållbart alternativ.
100 % växtbaserat och palmoljefritt
100 % växtbaserat och palmoljefritt
I Helsingborg har matfetter och margariner från varumärken som Flora, Lätta och Milda tillverkats i över 60 år och i september tog man ett stort steg genom att hela fabriken blev 100% växtbaserad.
Smarta snacks gör det lätt att sticka ut
Smarta snacks gör det lätt att sticka ut
Gästerna vill ha spännande smakupplevelser medan snacksförsäljningen ökar på krogar och barer. Med Snack Bases blir det lätt att skapa dina signatursnacks.
Försvinnande goda desserter
Försvinnande goda desserter
Krångligt med växtbaserat? Börja med att göra dina desserter 100 % växtbaserade! Att göra dina desserter växtbaserade är ett bra sätt att förenkla i köket eftersom du kan göra en dessert som passar alla dina gäster och smakar fantastiskt.
Hemligheten bakom Jameson Black Barrel
Hemligheten bakom Jameson Black Barrel
Jamesons framgångar sägs bero på denna typ av whiskeys mjuka karaktär som bl a kommer från trippeldestillering, en metod som använts på Irland i sekler.
Inspiration från Arvid Nordquist
Inspiration från Arvid Nordquist
Sensommar och hösten är här! I samarbete med David Lundqvist vill vi bjuda på några passande inspirationsrecept. Klassiska såser, och annat men med en ny tvist. Vi är tidigt ute men vi bjuder redan nu även på ett spännande recept för julens antåg.
Nya smakupplevelser från historien
Nya smakupplevelser från historien
I sin jakt på att hitta nya smakupplevelser har Zoégas gjort en resa bakåt i kaffehistorien. Till odlingar där kärleken till kaffe har burits genom generationer. Till gårdar i Etiopien där bönorna vuxit vilt och naturligt i tusentals år.
En serie såser som är framtagna av kockar
En serie såser som är framtagna av kockar
OSCAR Sås – klar att använda – är en serie av mångsidiga såser har skapats efter autentiska recept och bidrar till att fullända och lyfta rätten. Läs mer nu!
En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna
En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna
I samarbete med drinkexperten Sharam Mohebbi har Red Bull tagit fram 3 läskande drinkar med den ekologiska mixerserien Organics by Red Bull. Med signatursmaker från den jämtländska floran är drinkarna perfekta att servera under den svenska sommaren.
5 tips för att öka lönsamheten på din restaurang
5 tips för att öka lönsamheten på din restaurang
Pizza är inte bara en utsökt och tillfredsställande måltid, utan också ett prisvärt alternativ som kan anpassas efter alla smakpreferenser.
Red Bull presenterar: sommarens signaturdrinkar
Red Bull presenterar: sommarens signaturdrinkar
I samarbete med drinkexperten David Kringlund har Red Bull tagit fram årets signaturdrinkar med läskserien Organics by Red Bull - perfekta till varma sommarkvällar.
Royal Bliss och Limoncello di Capri!
Royal Bliss och Limoncello di Capri!
Vi närmar oss soliga dagar och vad passar då bättre än en iskall drink med tonic och limoncello? En oslagbar kombo som dina kunder kommer att älska.
HEMLIGHETEN BAKOM DET GODA KÖTTET
HEMLIGHETEN BAKOM DET GODA KÖTTET
Långa, kalla vintrar och ljusa somrar. Näringsrik jord, friskt grundvatten och världens renaste luft. I Finland finns fantastiska förutsättningar för lantbruk och djuruppfödning.
Ädla visioner och ostpassion
Ädla visioner och ostpassion
Genom åren har mejeriet i Kvibille varit pionjär inom ostkonsten. De var först i Sverige med kylskåpet – eller kylmaskinen som den kallades på 1920-talet – mottagit hedersdiplom från Gastronomiska Akademin, vunnit guld i ost-SM och alltid varit sin egen s
Ett bra val för en hälsosam måltid.
Ett bra val för en hälsosam måltid.
Vi bryr oss om våra fåglar och vill att du ska känna dig trygg när du väljer Top Choice Poultry. Vi följer svensk standard för djurskydd och livsmedelssäkerhet.
Hantverksbryggd från Sälenfjällen
Hantverksbryggd från Sälenfjällen
Historien om Sälens eget bryggeri började hemma i källaren med experimentlust och passion för god öl. Bryggeriet strävar idag för att göra hantverks öl med stor variation från traditionell lager och IPA till fruktöl och tyngre stout.
Sportlov Fjällrestauranger
Sportlov Fjällrestauranger
Under högsäsong i fjällen är hotellen ofta fullbokade och restaurangerna fullsatta. Genom att använda mångsidiga produkter av god kvalitet som kan användas i olika rätter kan kökspersonalen spara både tid och mer plats i köket.
Så maxar du semmelbaket!
Så maxar du semmelbaket!
Semmelsäsongen närmar sig med stormsteg! Har du inte börjat förbereda dig inför semmelbaket är det dags att göra det nu. Utöver den klassiska semlan med grädde och mandelmassa, varför inte erbjuda dina gäster på något nytt, fräscht och spännande?
Certifierat premiumte med äkta råvaror.
Certifierat premiumte med äkta råvaror.
Välj te som kommer direkt från källan, vilket ger spårbarhet från planta till kopp, färskt, ortodoxt producerat och hög kvalitet på råvaror.
Duni byter ut en av sina bäst sålda produkter
Duni byter ut en av sina bäst sålda produkter
Med dess mjuka insida och exklusiva känsla blev Dunisoft snabbt en favorit på marknaden. Nu byter Duni ut stora delar av Dunisoftfamiljen till ett bättre alternativ – Bio Dunisoft.
Läs om majonnäs!
Läs om majonnäs!
Äkta, lätt och vegan – majonnäs finns i många varianter och har ännu fler användningsområden. Men vad är skillnaden mellan de olika sorterna och vilken majonnäs passar till vad? Vår leverantör Torbjörn Ohlin på AAK ger oss detaljerna.
Rykande färskt från Sysco Essentials
Rykande färskt från Sysco Essentials
Sysco Essentials är noga utvalda produkter till ett riktigt bra pris. Bra basprodukter och alltid ett smart val för köket. Här hittar du bland annat våra goda, svensktillverkade brödnyheter. Läs mer om dem nedan.
Goda premiumnyheter
Goda premiumnyheter
Sysco Premium är ett av våra egna varumärken. Här hittar du våra finaste produkter, av högsta möjliga kvalitet. Omsorgsfullt utvalda från de bästa producenterna på marknaden.
Bli proffs på att använda Anamma vegofärser!
Bli proffs på att använda Anamma vegofärser!
Vi förklarar skillnaderna på de olika vegofärserna och delar med oss av lite tips om hur just du blir proffs på att laga vegetariskt med Anamma Vegofärser. Alla är dessutom tillagade i Sverige!
Renare smaker för ren njutning
Renare smaker för ren njutning
Tradition, matglädje och hög kvalité – det kännetecknar Touch of Taste fonder. Med rena råvaror och fria från tillsatser ger de soppan, grytan eller såsen en naturlig arom och tydliga smaker.
Hållbarhet och kvalitet i en och samma produkt
Hållbarhet och kvalitet i en och samma produkt
Vi värdesätter naturen och vill bidra till en mer hållbar utveckling. Därför är våra buljonger ekologiska, bestående av rena råvaror och har hög råvaruhalt.
Säsongsanpassa dina fat
Säsongsanpassa dina fat
Med vilken öl? Det bestämmer du! Med Menigo som ölleverantör regleras varken volym eller sortiment. Dessutom löser vi installation, service och underhåll.
Skolfrukost, win-win för alla!
Skolfrukost, win-win för alla!
Det sägs att frukost är dagens viktigaste måltid, men hur ligger det till egentligen? Skollunch är något vi tar för givet men frukost är väl minst lika viktigt. Eller?
Fentimans – ett botaniskt bryggeri
Fentimans – ett botaniskt bryggeri
Från Storbritannien – med stor kärlek och omtanke om de goda och naturliga smakerna – kommer Fentimans alla läskande drycker. Hantverksbryggda med distinkta smakprofiler och över hundra års erfarenhet finns det här en stor omsorg om smakerna.
Äkta njutning sedan 1817
Äkta njutning sedan 1817
Sedan 1817 har vår familj bakat knäckebröd i Häradsbygden. Vi bakar fortfarande efter samma hemliga familjerecept som Olof och Anna använde när de startade bageriet på 1920-talet.
Färdiga fonder som smakar som hemlagat
Färdiga fonder som smakar som hemlagat
Bongs tre färdiga fonder har samma egenskaper som en fond du gör själv i ditt kök. Fonderna är redo att användas direkt och inte behöver spädas.
Lite extra krydda för de äldre
Lite extra krydda för de äldre
På landets äldreboenden är man överens om att maten smakade bättre förr. Men det beror inte på att kockarna har blivit sämre eller att gamla människor är gnälliga. Det beror på att våra sinnen trubbas av. Och som tur är finns det en enkel lösning.
Så kokar du pastan på bästa sätt!
Så kokar du pastan på bästa sätt!
Att koka perfekt pasta i storkök är inte det enklaste, men det finns några knep som garanterar ett lyckat resultat gång efter gång. Läs Barillas tips!
En grön resa – från transport till tallrik
En grön resa – från transport till tallrik
Ta del av Arlas "6 måsten för ett grönare kök".
Uppgradera din meny till växtbaserat!
Uppgradera din meny till växtbaserat!
Du vet säkert att fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet.
RePan- stekpannan du aldrig slänger
RePan- stekpannan du aldrig slänger
Nu lanserar vi Sysco Supplies RePan – en stekpanna i premiumsegmentet du aldrig slänger. Istället byter du enkelt ut den när den blivit sliten, mot en med ny beläggning.
Läcker påskmat anpassad för alla
Läcker påskmat anpassad för alla
Duka upp en dignande påskbuffé som är konsistensanpassad så kan alla njuta av god påskmat. Här hittar du både inspiration och enkla recept som gör påskfirandet godare för alla!
Dra dit pepparn växer
Dra dit pepparn växer
Att förhöja smakerna hos en maträtt med hjälp av kryddor är ett uråldrigt knep, men att kryddor även har andra goda egenskaper pratas det mindre om. Läs Richard Tellströms intressanta text om kryddor i Sverige.
Mänskliga rätter från världens alla hörn
Mänskliga rätter från världens alla hörn
Under 2020-talet förväntas 25 % av de som bor i Sverige ha utländsk bakgrund och förväntningarna på vad som erbjuds inom restaurang och storkök kommer bara att öka.
Street Food på Menyn
Street Food på Menyn
Att äta ute är mer inne än någonsin. Du har väl inte missat vårt utvalda sortiment som passar utmärkt för street food. Fräsch kyckling, krispiga fries och viktiga tillbehör.
Med smak från Italiens trädgårdar
Med smak från Italiens trädgårdar
Medelhavsköket är ett av världens mest smakrika. Att det sedan är ett matmönster som är bra för välmåendet gör inte saken sämre. Men vad är hemligheten? En som vet är Fernando Di Luca, grundare av familjeföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta.
Svensk kycklingkebab – klimatsmart favorit
Svensk kycklingkebab – klimatsmart favorit
Allt fler efterfrågar klimatsmart mat av svenska råvaror. Kyckling har en låg inverkan på miljön och väljer du Kronfågel är det alltid svensk kyckling.
Rishusk - tallrikar, muggar och skålar för hållbarhet
Rishusk - tallrikar, muggar och skålar för hållbarhet
Menigo erbjuder ett klimatsmart och hållbart alternativ, tallrikar, skålar och muggar helt och hållet tillverkad av miljövänliga komponenter – rishusk.
Hur kokar du perfekt pasta till många gäster?
Hur kokar du perfekt pasta till många gäster?
Pastan tycker inte om storkök och den ogillar lång varmhållning. Om du inte gör det på rätt sätt så klart.
Din guide i märkningsdjungeln
Din guide i märkningsdjungeln
Krav, Fairtrade och Ekologiskt. vad är det egentligen för skillnad?
Vilka handskar är rätt i köket?
Vilka handskar är rätt i köket?
Engångshandskar är praktiskt och hygieniskt i kök. Men hur vet man vilka handskar som passar till rätt användningsområde? Vi frågade en av våra leverantörer som är expert på området för att få klarhet i materialen vinyl, nitril, TEP och latex.
En smakrik historia på mackan
En smakrik historia på mackan
Från Billinge i Västergötland till familjefavoriten Gouda – Arla erbjuder kvalitets ostar som faller alla i smaken. Tillverkningen sker på svenska lokala mejerier, på svensk mjölk. Den röda kon samt svenska mjölkkannan garanterar just detta.
Nyhet! – Avokado Softripe
Nyhet! – Avokado Softripe
Avokado med jämn kvalité och fördubblad livslängd. Ett nytt mogningskoncept som garanterar jämn kvalité, oöverträffad smak och mer än dubbelt så lång hållbarhet.
Fem saker Kronfågel hoppas se i branschen 2025
Fem saker Kronfågel hoppas se i branschen 2025
Kronfågels Head Chef Stefan Superti ger sin syn på vad han tycker branschen borde fortsätta med, haka på eller vara först med under 2025